Eventos / Esdeveniments /

 • 26.05.2018 12:39

  Trobades de reflexió: Mallorca i habitatge, cap a on ens dirigim. 26 Maig

  La imagen puede contener: texto

 • 19.05.2018 18:05

  Fiare Banca Etica: els socis i sòcies aproven el balanç de 2017, en Assemblea

  Font: Nota de premsa  Fiare                                                                       Maig 2018

   

   

  18 de maig de 2018. Dissabte 12 de maig s'ha celebrat l'Assemblea General de Socis i Sòcies de Banca Etica. Enguany es va triar Lamezia Terme i Granada com a seus d'un dels moments més importants a nivell cooperatiu, com és l'Assemblea. Les dues ciutats són especialment significatives per l'acollida de migrants als dos països en els que opera Banca Etica, Espanya amb el nom de Fiare Banca Etica i Itàlia. Una vegada finalitzada l'Assemblea es va reflexionar a una taula rodona sobre el desafiament de l'acollida de persones com a element clau per al futur d'Europa.

  A l'Assemblea participaren 391 persones sòcies a Espanya (de les quals 228 per delegació i representació); 432 socis i sòcies a Itàlia (de les quals 294 per delegació i representació); i 391 persones han votat en línia.

  Els socis i sòcies han aprovat el balanç de 2017: l'any s'ha tancat amb un benefici net de 2,3 milions d'euros.

  • les inversions atorgadesumen 1.115 milions d'euros, un increment de +14,7% respecte 2016, que contrasta amb el +2,2% registrat al sector bancari en el seu conjunt (font: ABI Monthly Outlook). Als darrers 5 anys (2012-2017), les inversions concedides per Banca Etica han crescut globalment en quasi un 35% entre els dos països.

  • La captació directa d'estalvi ha augmentat en un 12% el 2017, arribant a un total de 1.372 milions d'euros. La captació indirecta mitjançant els fons d'inversió sostenible i responsable d'Etica sgr ha sumat 573 milions d'euros.

  • El capital social ha arribat a 65,3 milions d'euros. La taxa de capitalització de Banca Etica (CET 1) és del 12,15% (la mitja del sistema bancari és del 12,5%).

  • L'índex de morositat neta es redueix respecte l'any passat, baixant fins a un 0,89%.

  • El balanç consolidat amb Etica sgr (controlada por Banca Etica, que posseeix un 51,47%) registra uns beneficis en 2017 de més de 3 milions d'euros.

  A més dels resultats econòmics, Fiare Banca Etica ressalta la importància dels resultats socioambientals, publicataBalanç Social:

  • A 2017, Banca Etica aconseguí l'objectiu d'abastir totes les oficinesamb electricitat produida totalment a partir de fonts renovables.Això va permetre evitar l'alliberament a l'atmosfera de 295 tones de CO2.

  • El número de persones treballadores actualment és de 296, i la diferència entre el salari mínim i màxim és de 4,92, essent habitualun 1 a 6 al sector cooperatiu.

  • Més de 1.000 activitats culturals foren organitzades pel conjunt del banc, mitjançant la xarxa de socis i sòcies actius, per a promoure l'educació crítica en financea les escolei a la ciutadania.

  • Les institucions italianei europees reconeixen cada vegada més la competència i especificitat de Banca Etica en estions d'economia sostenible: el parlament italià ha reconegut el valor de la participació de les autoritats locals a les entitats de financeètiques; la Comissió Europea ha llançat un pla d'acció per al finançament sostenible.

  • Els estudis de Banca Etica i la Fondazione Finanza Etica sobre el valor de les financeètiquea Europa i sobre l'exclusió financera han obtingut una gran visibilitat i han afavorit debats constructius.

  Les financeètiques tenen en si mateixes, una idea de canvi. Una idea de justícia econòmica. Volen corregir les finances tradicionals que són el motor del canvi climàtic i l'augment de la desigualtatavui existeix molta més riquesa quefa deu anyimalgrat això, nosaltres als països rics no ens adonem. Les desigualtats han crescut: el 50.1% de la riquesa està en mans del 1% de la població, que  tanta riquesa com el 99% dels habitants del planeta. Les financeètiques requereixen diferents regles per a mesurar i millorar els impactes socials i ambientals i per a la justícia redistributiva: combatre elsparadisos fiscals i impostos sobre les transaccions financeres (taxa Tobin). El creixement de Banca Etica en termes de volum i credibilitat mostra la necessitat de noves propostes concretes per a un canvi de paradigma", va direl president de Banca Etica, Ugo Biggeri.

  __________________________________________

  Fiare Banca Etica és un banc cooperatiu dedicat per complet a les financeètiques a nivell europeuEl seu treball efonamenta en recolliestalvis d'entitati ciutadania responsable i els utilitza íntegrament en el finançament de projecteamb un alt valor social. Avui, Fiare Banca Etica té més de 40.000 persones sòcies en conjunt i 65.3 milions de capital social; uns depòsits d'estalvi de 13 milions i més de mil milions en fons per a iniciatives d'organitzacions, famíliei empreseals sectors de la inserció social i laboral, cooperació internacional, cultura iqualitat de vida, protecció mediambiental, turisme responsable, agricultura ecològica, drets d'habitatge i legalitat. Si vols més informació consulta: www.fiarebancaetica.coop

  Contacte:

  Clara Soler csoler@fiarebancaetica.coop (657 5117 34)

  Marta Ruiz comunicacion.fiare@bancaetica.org

  www.fiarebancaetica.coop

Todos los artículos

<< 6 | 7 | 8 | 9 | 10 >>

¡Participa!

Puedes hacerlo desde aquí enviándonos las informaciones que desees publicar o realizando propuestas de modificación o supresión. ¡Gracias!

Contacto

Mallorca Sostenible

Bares y restaurantes

 • Es Viu Es Viu

  Es Viu es un restaurante vegetariano que se halla en Santa Maria del Camí.  Es un lugar sencillo con un ambiente amable y acogedor. Nos ha gustado mucho el trato recibido, la sensación de estar en casa desde el primer momento que pisas el local y, desde...

 • Es Ginebró Es Ginebró

  Es Ginebró, es un restaurante vegano y vegetariano  que se encuentra en Inca y se presenta como el primer restaurante en ser reconocido como ecológico en Mallorca. Tras visitarlo creemos que se trata de una buena opción para los habitantes de la comarca....

1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

© 2015 Reservats tots els drets.