Eventos / Esdeveniments /

 • 13.11.2019 12:56

  «Emergència Climàtica: quina mobilitat?» II Jornades sobre Mobilitat Sostenible. 15 i 16 de novembre a la sala d’actes de la Misericòrdia (Palma)

   

  «Emergència Climàtica: quina mobilitat?»
  II Jornades sobre Mobilitat Sostenible 

   

  Per segon any, la cooperativa Ecotxe organitza les Jornades de Formació i Debat sobre Mobilitat Sostenible. Les Jornades seran el 15 i 16 de novembre a la sala d’actes de la Misericòrdia (Palma).

  Després de l’èxit de l’edició de l’any passat, enguany l'eix temàtic serà com afrontar l’Emergència Climàtica des de la mobilitat terrestre i l'ús de l'espai públic.

  Les Illes Balears són una de les regions amb més vehicles per habitant d'Europa i com a conseqüència la mobilitat és una de les principals fonts d'emissions de gasos causants de la crisi climàtica. És clarament necessari emprendre canvis des d'ara per assolir zero emissions en 2050.

  Les Jornades comptaran amb ponències d'experts com Adrián Fernández (Greenpeace Espanya) i Pilar Vega (Univ. Complutense de Madrid) i de representants de la societat civil. A més, hi haurà taules rodones amb representants dels moviments socials pel clima i les administracions municipals.

  Com a novetat, les Jornades estan organitzades conjuntament amb el Laboratori Interdisciplinar sobre Canvi Climàtic de la UIB (LINCC-UIB).

  La inscripció és gratuïta però cal inscripció prèvia a la web www.ecotxe.coop. L'enllaç directe al programa i formulari d'inscripció és aquí.

  Les Jornades compten amb el suport econòmic de l'Estalvi Ètic de Colonya i el Consell Social de la UIB i suport logístic del Consell de Mallorca i la SMAP.

  Ecotxe és una cooperativa de consum amb més de 160 socis que es dedica al carsharing o lloguer de vehicles elèctrics per hores entre els seus membres, amb totes les despeses incloses. Els usuaris d'Ecotxe fan reserves a través d’una aplicació mòbil amb la que s'obre i tanca el vehicle reservat. Actualment Ecotxe compta amb dos vehicles elèctrics disponibles cada dia les 24 hores a diferents punts de Palma i preveu ampliar la flota en els propers mesos.

   

  Més informació:

  Alexandre Duran
  687 08 52 79
  info@ecotxe.coop
  www.ecotxe.coop

   

 • 16.10.2019 13:15

  Alimentar el mañana. Documental

   

  Más información en https://alimentarelcambio.es/documental-alimentar-el-manana/

   

Todos los artículos

1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

¡Participa y ayúdanos a mantener Mallorca Sostenible al día!

Puedes hacerlo desde aquí enviándonos las informaciones que desees publicar o realizando propuestas de modificación o supresión.

Notas de prensa / Notes premsa

 • 13.11.2019 13:19

  Som Energia posa en marxa la seva primera compra col·lectiva d'instal·lacions fotovoltaiques d'autoproducció a Mallorca.

   

  Som Energia posa en marxa la seva primera compra col·lectiva d'instal·lacions fotovoltaiques d'autoproducció a Mallorca.


  En dues setmanes s'han formalitzat més de la meitat de les inscripcions previstes.

  Dia 23 d'octubre Som Energia va obrir el període d'inscripcions a la compra conjunta per a 100 projectes "claus en mà" d’autoproducció fotovoltaica, anomenada Embat Solar Mallorca, a la que ja s'hi han formalitzat 56 inscripcions. Aquesta iniciativa a Mallorca segueix l’exemple d’altres experiències, dins i fora de la cooperativa, que demostren que la manera més efectiva per impulsar instal·lacions solars domèstiques és sumar moltes persones interessades de cop, per tal d’abaratir preus i facilitar la feina d’instal·lació.

  L'objectiu principal de Som Energia és convertir-se en un actor que transformi el model energètic actual cap a un basat en fonts energètiques renovables, que sigui eficient i distribuït, és a dir,  que estigui en mans de les persones mitjançant la seva participació dins el mercat. En aquest esforç per apropar la producció a qui la fa servir, que facilita la participació de les persones i construeix un sistema més eficient, l'autoproducció fotovoltaica a les llars és un element imprescindible per a aconseguir-ho.

  Una forma efectiva per facilitar les instal·lacions d'autoproducció en llars és agrupar la demanda de compra, de tal manera que agilitza la seva instal·lació per part de l'empresa instal·ladora i permet una millora del preu unitari que ha de pagar la persona usuària. Al mateix temps, se li afegeix una garantia de qualitat dels elements i servei, sempre en relació als valors que fomenta la cooperativa.

  Aquesta compra conjunta va dirigida a persones i negocis socis de la cooperativa a Mallorca que tenguin una teulada o terrassa pròpia adequadament orientada. Els participants a la compra rebran un servei integral de muntatge, posada en funcionament i legalització de la instal·lació així com la gestió de subvencions, ajuts o bonificacions, si n’hi hagués. A la compra s'ofereixen vuit configuracions d'instal·lacions que van des dels 1,6 fins als 7,9 kWp amb preus que van dels 3.500 fins al 10.200€. A part de la instal·lació bàsica, que inclou els mòduls fotovoltaics, inversors, estructura i cablejat, addicionalment es poden adquirir altres productes com bateries, mesuradors d’energia intel·ligents, optimitzadors d’ombres o punts de càrrega de vehicles elèctric.

  Una vegada assolit el nombre previst d'inscripcions es procedirà a la fase d'execució de les instal·lacions a càrrec de SEBA (Associació de Serveis Energètics Bàsics Autònoms), l'empresa guanyadora del concurs per oferir el servei segons les condicions i els criteris establerts pel Grup Local de Som Energia de Mallorca. SEBA és una associació sense ànim de lucre amb 30 anys d'experiència en el disseny, instal·lació, manteniment i gestió de sistemes fotovoltaics i que forma part de diferents col·lectius amb els que comparteix valors i objectius com la Xarxa d’Economia Social i Solidària (XES) o la Xarxa per la Sobirania Energètica (XSE).

  Som Energia (www.somenergia.coop) és una cooperativa de consum i producció d’energia verda sense ànim de lucre que va néixer el 2010 amb el ferm propòsit de canviar l’actual model energètic cap a un de 100% renovable i democràtic. Actualment compta amb gairebé 62.000 persones sòcies i més de 105.000 contractes de subministrament elèctric a tota la Península, Balears i Canàries.
   
  Més informació:
  Alexandre Duran
  Coordinador de Som Energia Mallorca
  687 08 52 79
   
   
   

   

Contacto

Mallorca Sostenible

Bares y restaurantes

 • Forastera, cerveza artesana mallorquina Forastera, cerveza artesana mallorquina

  “Forastera, cerveza artesana mallorquina” es una cervecera fundada en 2013. En su taller de El Molinar elaboran a mano cervezas y sidras con maltas europeas y lúpulos de todo el mundo. Estos ingredientes siempre son naturales, sin aditivos ni conservantes. El...

 • Cafè botiga Palmanova Cafè botiga Palmanova

  Café-restaurante perteneciente a la fundación Amadip-esment que ofrece carta de temporada variada y saludable.  Desayuno bufé Terraza con zona de hamacas y césped.   Zona reservado para grupos o eventos.   Wifi...

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

© 2015 Reservats tots els drets.