Agroecologia i Sobirania Alimentària

2015-06-07 13:12

El dia 5 de juny, vam assistir als col·loquis "Agroecologia i Sobirania Alimentària" organitzats pel museu Es Baluard. Els temes de reflexió van ser l'educació, l'agricultura i l'alimentació.

 

Ens va resultar molt interessant la intervenció de Guillem Ferrer, director i fundador de l'Educació per a la vida i del moviment Poc a Poc, que va afirmar que "el sistema actual està col·lapsat" i que cal començar a experimentar amb altres tipus d'educació, apropant més a un model holístic que "treballi mans, cap i cor" i en el qual se'ns ensenyi a saber qui som. Això mateix, no saber qui som, seria el que ens impedeix relacionar-nos degudament els uns amb els altres i, per tant, el problema de fons.

Ferrer va acabar destacant la importància que en totes les escoles es pugui comptar amb un hort, una cuina i es realitzin sortides al bosc.

 

A la segona part de les xerrades, Biel Torrens, secretari de"Unió de Pagesos" i president de Slow Food Illes Balears, va enumerar alguns dels problemes bàsics pels quals travessa el sector agrari a les Illes: els sobrecostoscrelacionats amb la insularitat, les normatives que afecten a l'activitat, el progressiu abandonament de les terres, la poca visibilitat del sector en els mitjans i la manca d'exigència d'especificació de l'origen dels productes a les seves etiquetes, entre d'altres.

 

Imatge projectada per Guillem Ferrer

 

 

 

Per saber més:

https://www.pocapoc.org

https://vimeo.com/album/2610973