Amics de la terra engega l'Escola de Sostenibilitat

2015-10-26 19:37

Aquest projecte que, amb ajut de fons europeus, es desenvolupa a diferents llocs del món, s'inicia ara també a Mallorca amb l'objectiu de generar espais de reflexió sobre el funcionament del món en l'actualitat, especialment, en temes com la sobirania alimentària, els recursos naturals, la justícia climàtica, la justícia econòmica, etc. En les sessions de l'Escola de sostenibilitat es forma, es consciencia i es fomenten debats dels quals en sorgeixen propostes específiques d'acció.


Dins la setmana de la mobilitat, la celebració del Parking day va ser una de les primeres actuacions que es portaren a terme. Aquest és un dia en el que es vol conscienciar sobre la necessitat duna reducció de contaminació (atmosfèrica i acústica) 

i  reivindicar una ciutat més verda, amb un espai públic dissenyat per a les persones i no per als cotxes.

 Participants al dia del Parking day       

Fins ara, l'evolució de l'escola és positiva i s'han anat realitzant altres formacions, la més recent de les quals va tenir lloc a mitjans d'octubre i es va centrar en l'activisme agrari i alimentari; analitzant quin és el nostre model agrícola actual, quines opcions tenim i quins en són els impactes d'aquest als països del sud. Tot això, amb la col·laboració de NaturalMent, una associació que defensa la proliferació dels horts com a sistema per a fomentar l'autoabastiment local i un canvi en la forma de concebre la figura de l'agricultor. 

Amics de la terra a l'hort NaturalMent

 

En els pròxims mesos hi ha previstes diverses formacions per a l'acció, la més destacable de les quals es centrarà en informar i sensibilitzar els/les ciutadans/es per tal d'aconseguir-ne la mobilització en un moment clau: la Conferència de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic (COP21) que tindrà lloc en el mes de desembre.

 

Podreu trobar més informació sobre el contingut de l'article a:

 
            www.amicsdelaterra.org/es/