Els ambientòlegs de les illes celebren els 10 anys

09.04.2015 08:59

Font: Alcaib

L'associació de Llicenciats en Ciències Ambientals de les Illes Balears (Alcaib) celebra la seva assemblea anual i es prepara per encarar els actes del seu 10è aniversari.

El passat cap de setmana es va celebrar a la sala d'actes de la Misericòrdia de Palma la desena assemblea del col·lectiu, que es proposa noves fites i objectius i propostes quan assoleixen els 10 d'anys d'activitat.

Els assistents, un terç dels més de 60 associats, decidiren continuar amb la tasca de promoció de la professió així com també en eixamplar la incidència social d'aquest gremi. Amb aquests objectius es varen perfilar els actes públics que commemoraran el desè aniversari de l'associació i també es varen continuar amb les comissions de feina que agrupen els seus especialistes en temes com residus, energia, urbanisme, comunicació i educació.

En aquests 10 anys ALCAIB ha representat i fomentat els interessos i els valors dels ambientòlegs de les Illes Balears, uns professionals que treballen en camps molt diversos però que sempre intenten fer avançar la societat cap a un escenari més sostenible.

En aquest temps s'ha evidenciat la necessitam d'obrir camí i reivindicar el paper que han de jugar els aspectes ambientals a la nostra societat. Per això s'han realitzat activitats i projectes tan diversos com: cursos de formació, projectes de cooperació, celebració del dia del medi ambient i altres dies assenyalats, camps de treball, elaboració de materials multimèdia, trobades o altres jornades relacionades amb la sensibilització i educació ambiental a les nostres illes.

 

Què són els ambientòlegs?

Els ambientòlegs són professionals tècnics multidisciplinars en l’àmbit del medi ambient. Les activitats professionals que desenvolupen les persones llicenciades en Ciències Ambientals són molt àmplies: des de la planificació i avaluació de plans i estudis ambientals, a la gestió de recursos naturals, passant per la legislació ambiental, l'educació ambiental, la gestió energètica, la gestió de residus, etc. Encara que la figura de tècnic de medi ambient municipal és la que permet posar en pràctica la majoria de funcions.

La llicenciatura és relativament nova, fa 20 anys que es va començar a impartir a Barcelona i a dia d'avui hi ha 30 universitats a tot l'estat on s'estudia. La diferència que representà respecte a d'altres llicenciatures de ciències fou precisament que la d'ambientals aporta una visió interdisciplinar de gran amplitud que comporta una perspectiva global en tots els camps del medi ambient, encara que sempre permeti especialitzacions. Aquesta visió de conjunt o holística del nostre entorn que permet afrontar els problemes ambientals des de diferents àmbits disciplinars.

A més a més, la vocació i la consciència ambiental són dels trets més característics d'aquests professionals, que pretenen deixar petjada i transmetre la importància de defensar el medi ambient, no com a opció sinó com a única possibilitat per tal de permetre la vida de les generacions futures.

 

Per a més informació sobre els ambientòlegs de les Illes Balears no dubteu en consultar 
el web www.alcaib.org 
el blog www.alcaib.org/blog/

el facebook.com/ALCAIB

o al correu electrònic: alcaib@cienciasambientales.es

 

 

 

Volver

¡Participa y ayúdanos a mantener Mallorca Sostenible al día!

Puedes hacerlo desde aquí enviándonos las informaciones que desees publicar o realizando propuestas de modificación o supresión.

Contacto

Mallorca Sostenible

© 2015 Reservats tots els drets.

Creado con Webnode