La cooperativa d'energia verda Som Energia compleix dos anys a Mallorca

2013-10-27 13:39
 
 
Palma, 27 d'octubre del 2013
 
Ho celebra amb la conferència "Fent via per la sobirania energètica" impartida per Pep Puig, vicepresident de Som Energia i expert en energies renovables.
 
Ja són més de 650 els illencs que s’han fet socis de la cooperativa i més de 500 les llars que consumeixen electricitat verda certificada.
 
 
El passat 26 d’octubre es complí el segon any d’ençà que el Grup Local de Mallorca de la cooperativa Som Energia inicià la seva activitat a l’illa. En dos anys més de 650 persones s'han sumat a la cooperativa com a sòcies i més de 500 llars han contractat l'electricitat renovable certificada amb la cooperativa. 
 
Per a celebrar-ho, Pep Puig serà demà dilluns a Palma per impartir la conferència "Fent via per la sobirania energètica", a les 19:00 a la Sala d'actes de Sa Riera (UIB).
 
 
 
Pep Puig és vicepresident de Som Energia, expert en l’àrea dels recursos energètics i la seva relació amb el medi ambient i la societat i un militant històric en la defensa de les energies renovables i de les oportunitats que ofereixen per transitar cap a un nou model energètic i sostenible. A la conferència s’analitzarà l'escenari que es planteja després de la reforma energètica del ministre Soria i del paper que juga la sobirania energètica per fer front a aquesta situació i contribuir al canvi del model energètic.
La reforma energètica, aprovada al juliol passat, compta amb l'oposició frontal del sector de les renovables, així com ha estat criticada per les comissions nacionals d’Energia i de Competència i ha generat preocupació a la Comissió Europea pel fre que suposen al desenvolupament de les energies renovables i l'eficiència energètica.
 
Emprant l’excusa de la reducció del “dèficit de tarifa” la reforma consisteix en un conjunt de mesures per perpetuar l’actual model energètic i continuar beneficiant l’oligopoli elèctric nacional a canvi de perjudicar les energies renovables, l’eficiència energètica, l’autoconsum i, en definitiva, a la societat i al medi ambient.
 
Davant l’actual model energètic, insostenible, poc transparent i profundament injust, la sobirania energètica es planteja com una alternativa per superar la situació actual i aconseguir que l’energia sigui un dret per a tothom i que la societat pugui decidir què es produeix, com i per a què.
 
 
Què és Som Energia?
Som Energia és una cooperativa de consumidors, sense ànim de lucre, amb l'objectiu d'impulsar un canvi del model energètic a partir del consum i la producció d'energia d'origen 100% renovable i descentralitzada. Som Energia supera els 10.500 socis a tot l’estat dels que 650 són de les Illes Balears. En aquests moments més de 500 llars de les Illes ja reben energia verda amb un consum equivalent anual aproximat de 1.550 MWh.
 
Som Energia ofereix als seus socis electricitat certificada d’origen renovable segons les condicions de la Comissió Nacional de l’Energia. Els socis poden consumir electricitat de fonts renovables amb un simple tràmit per Internet (www.somenergia.coop) i sense cap canvi a la instal·lació elèctrica de les llars ni un cost addicional a la factura. Més de 500 llars a les Illes Balears ja tenen contractada la seva electricitat amb Som Energia. 
 
 
Contacte:
Alexandre Duran
mallorca@somenergia.coop
687 08 52 79
eivissa@somenergia.coop
menorca@somenergia.coop
 
Més informació:
www.somenergia.coop
Facebook Som Energia Mallorca