Les Balears no rebutgen debatre sobre el límit de turistes en el futur

17.07.2015 09:24

Font: El Pais

El Govern de les esquerres de les Balears –integrat pel PSOE i Més, i amb Podem de suport exterior– no rebutja el debat sobre la possible fixació d'un nombre màxim de turistes durant els mesos d'estiu. En el marc de l'eventual reforma del model econòmic balear, Biel Barceló (Més), vicepresident econòmic i conseller de Turisme, ha afirmat aquest dilluns que, durant els tres mesos d'estiu, "la capacitat [de càrrega] en la temporada alta està absolutament esgotada, absolutament completa". "Tots ho tenim molt clar", ha indicat Barceló, que ha recollit, amb distància, el plantejament formulat pel president de les Canàries, Fernando Clavijo (Coalició Canària), en declaracions a EL PAÍS. "En el futur es pot plantejar [fixar el sostre turístic]. A l'estiu –diu el conseller balear–, a ningú se li pot acudir pensar que es pot pressionar més sobre el territori amb els recursos que tenim".

Dels gairebé 14 milions de turistes anuals, el 80% es concentren durant els mesos estivals. "Hi ha un marge per créixer fora de l'estiu", ha afegit Barceló, després de comunicar a la patronal hotelera de Mallorca la decisió del Govern d'esquerres d'aplicar aquesta legislatura l'ecotaxa, un impost sobre estades turístiques per a no residents. Els empresaris turístics s'oposen frontalment a la càrrega tributària sobre els visitants.

Llegir més: https://cat.elpais.com/cat/2015/07/13/espana/1436813291_450656.html

Volver

¡Participa y ayúdanos a mantener Mallorca Sostenible al día!

Puedes hacerlo desde aquí enviándonos las informaciones que desees publicar o realizando propuestas de modificación o supresión.

-Publicitat-

Contacto

Mallorca Sostenible

© 2015 Reservats tots els drets.