Segons l'ONU, les cooperatives de treball preveuen una distribució equitativa de la riquesa i una connexió autèntica al lloc de treball, components claus d'una economia sostenible

2012-10-23 21:16

"L'any internacional de les cooperatives" entre les 10 notícies més censurades durant el 2012 als EUA!


Nacions Unides va declarar el 2012 com a any internacional de les cooperatives, empreses col · lectives que mantindrien actives en el món a gairebé mil milions de persones com a membres socis.

                                          
No donem crèdit, però és així i dóna per pensar ... Quins poderosos interessos poden arribar a intentar censurar les notícies del moviment cooperatiu? Vegem, segons s'explica en el llibre-informe Censored 2013 de la Universitat Sonoma de Califòrnia, que s'acaba de publicar a Nova York, entre les 25 notícies més censurades per la gran premsa corporativa dels Estats Units  figura en setè lloc la difusió de notícies sobre el cooperativisme. Al costat de les següents:

1. Estats Units: Estat Policial
2. Oceans en perill
3. Fukushima mata fins als Estats Units
4. El FBI és responsable de la major conspiració terrorista als Estats Units
5. Reserva Federal va imprimir 16 bilions de dòlars per salvar grans bancs
6. 147 corporacions controlen l'economia del món occidental
7. 2012: Any internacional de les cooperatives
8. Crims de guerra d'OTAN a Líbia
9. Esclavitud en presons dels Estats Units
10. Llei HR 347 criminalitza les protestes dels Occupy


Sense esperança de sortir de la sorpresa, voldríem, però, oferir algun tipus de resposta. Què pot causar tant terror a la cúpules de les grans corporacions nord-americanes, per intentar fer callar el fenomen cooperatiu? I és llavors quan recordem, parafrasejant el jurista Pau Canalejo, que l'empresa cooperativa suposa entre altres, tres qüestions fonamentals:

  • Un repartiment i equilibri de poder (social i laboral, polític i econòmic)
  • Una pluralitat d'oportunitats de participació des de llocs de responsabilitat
  • Una distribució efectiva de competències entre les decisions normatives i de gestió i les decisions pròpies del control social periòdic

¿Té a veure amb alguna d'aquestes coses el motiu de tanta por? Algú s'haurà adonat que el socialisme del futur pot ser "privat"... A més de massiu i planetari?

Fonts
: