“Sigues tu el canvi que vols veure en el món”

2012-09-18 19:54

 

Lògicament, algun dia no existiran éssers humans en aquest planeta. Però a diferència amb el final de l'era dels dinosaures, el final de la humanitat pot ser el fruit de la seva pròpia obra. De la seva pròpia forma d'estar aquí.
Hi ha qui diu “pobra Terra”, pensant en la contínua agressió que produïm en la natura. Però res tan erroni. La terra és incommensurablement més forta que la nostra espècie. Si la natura fracassa en el seu intent de generar un ser capaç de transformar-se a si mateix segons la seva pròpia voluntat, ho provarà per altres vies. Solament li faran falta uns quants milions d'anys. Ni el seu rellotge del temps, ni els seus recursos, són els nostres.
Però encara no ha arribat el fracàs! Tot i que els indicis cridin cada dia a la porta… Encara ens toca lluitar. Ens toca aferrar-nos al vers de Machado “hoy es siempre todavía”... Ens toca arromangar-nos i rebel·lar-nos planetàriament contra aquest desbaratat sistema econòmic mundial que condemna a milions de persones a la pobresa, que es nodreix de guerres, que encoratja corrupteles, que destrueix recursos que no es renoven, que dissenya les ments segons els grans interessos… Som nosaltres, la humanitat, els que hem d'aconseguir que la nostra espècie deixi de comportar-se com un voraç càncer invasiu de la pròpia naturalesa de la qual es sustenta. Nosaltres, els que hem d'aconseguir harmonitzar les nostres formes de vida amb les lleis de la Terra.
I perquè aquesta lluita és de tots i perquè no hi ha intent menyspreable per petit que sigui, t'animem a la implicació. A triar el teu lloc en aquesta batalla, les teves accions, el teu ritme...
Organitzacions ecologistes, iniciatives comunals, reflexions alternatives, pràctiques de consum… Qualsevol acció, qualsevol lloc, servirà per aquesta batalla.
Gandhi ens ho va dir així:” Sigues tu el canvi que vols veure en el món”.