Som Energia posa en marxa la seva primera compra col·lectiva d'instal·lacions fotovoltaiques d'autoproducció a Mallorca.

13.11.2019 13:19

 

Som Energia posa en marxa la seva primera compra col·lectiva d'instal·lacions fotovoltaiques d'autoproducció a Mallorca.


En dues setmanes s'han formalitzat més de la meitat de les inscripcions previstes.

Dia 23 d'octubre Som Energia va obrir el període d'inscripcions a la compra conjunta per a 100 projectes "claus en mà" d’autoproducció fotovoltaica, anomenada Embat Solar Mallorca, a la que ja s'hi han formalitzat 56 inscripcions. Aquesta iniciativa a Mallorca segueix l’exemple d’altres experiències, dins i fora de la cooperativa, que demostren que la manera més efectiva per impulsar instal·lacions solars domèstiques és sumar moltes persones interessades de cop, per tal d’abaratir preus i facilitar la feina d’instal·lació.

L'objectiu principal de Som Energia és convertir-se en un actor que transformi el model energètic actual cap a un basat en fonts energètiques renovables, que sigui eficient i distribuït, és a dir,  que estigui en mans de les persones mitjançant la seva participació dins el mercat. En aquest esforç per apropar la producció a qui la fa servir, que facilita la participació de les persones i construeix un sistema més eficient, l'autoproducció fotovoltaica a les llars és un element imprescindible per a aconseguir-ho.

Una forma efectiva per facilitar les instal·lacions d'autoproducció en llars és agrupar la demanda de compra, de tal manera que agilitza la seva instal·lació per part de l'empresa instal·ladora i permet una millora del preu unitari que ha de pagar la persona usuària. Al mateix temps, se li afegeix una garantia de qualitat dels elements i servei, sempre en relació als valors que fomenta la cooperativa.

Aquesta compra conjunta va dirigida a persones i negocis socis de la cooperativa a Mallorca que tenguin una teulada o terrassa pròpia adequadament orientada. Els participants a la compra rebran un servei integral de muntatge, posada en funcionament i legalització de la instal·lació així com la gestió de subvencions, ajuts o bonificacions, si n’hi hagués. A la compra s'ofereixen vuit configuracions d'instal·lacions que van des dels 1,6 fins als 7,9 kWp amb preus que van dels 3.500 fins al 10.200€. A part de la instal·lació bàsica, que inclou els mòduls fotovoltaics, inversors, estructura i cablejat, addicionalment es poden adquirir altres productes com bateries, mesuradors d’energia intel·ligents, optimitzadors d’ombres o punts de càrrega de vehicles elèctric.

Una vegada assolit el nombre previst d'inscripcions es procedirà a la fase d'execució de les instal·lacions a càrrec de SEBA (Associació de Serveis Energètics Bàsics Autònoms), l'empresa guanyadora del concurs per oferir el servei segons les condicions i els criteris establerts pel Grup Local de Som Energia de Mallorca. SEBA és una associació sense ànim de lucre amb 30 anys d'experiència en el disseny, instal·lació, manteniment i gestió de sistemes fotovoltaics i que forma part de diferents col·lectius amb els que comparteix valors i objectius com la Xarxa d’Economia Social i Solidària (XES) o la Xarxa per la Sobirania Energètica (XSE).

Som Energia (www.somenergia.coop) és una cooperativa de consum i producció d’energia verda sense ànim de lucre que va néixer el 2010 amb el ferm propòsit de canviar l’actual model energètic cap a un de 100% renovable i democràtic. Actualment compta amb gairebé 62.000 persones sòcies i més de 105.000 contractes de subministrament elèctric a tota la Península, Balears i Canàries.
 
Més informació:
Alexandre Duran
Coordinador de Som Energia Mallorca
687 08 52 79
 
Fes-te soci/a Contracta la llum Oficina Virtual Control energia Plataforma
 
 

 

Volver

¡Participa y ayúdanos a mantener Mallorca Sostenible al día!

Puedes hacerlo desde aquí enviándonos las informaciones que desees publicar o realizando propuestas de modificación o supresión.

-Publicitat-

Contacto

Mallorca Sostenible

© 2015 Reservats tots els drets.