Una oferta diferent, una oferta creixent

2015-10-12 09:14

El ritme d'expansió és lent, sí, però cada vegada són més els bars, restaurants i cafès amb una oferta diferent a Mallorca; més respectuosa amb el medi ambient i amb els drets dels animals.   

Una oferta més respectuosa amb el medi ambient perquè mentre, d'una banda, percebem un increment dels llocs en què es poden degustar plats o begudes elaborats amb productes del propi hort (naturals *) o d'horts pròxims; per l'altra, es consoliden aquells en què es cuina amb producte local (KM 0), de temporada i ecològic (amb el certificat CBPAE).   

Sobre el segon punt, una oferta més respectuosa amb els drets dels animals, no sembla ser que l'increment d'alternatives per a persones veganes i vegetarianes sigui una moda. No, sospitam que es tracta d'un canvi més profund, un acostament cap a una cultura més compassiva del que ja n' hem vist el reflex: aquest ha estat un any en què milers de persones van mostrar la seva indignació davant el tracte rebut pels dofins de Marineland, van signar per aconseguir la retirada de les calesses a ciutats com Palma i es va lluitar amb èxit per l'abolició de la tauromàquia. 

Per homenatjar a aquelles persones que s'atreveixen amb projectes diferents, que ens cuiden, que tenen cura del medi ambient i dels animals...per la consolidació de la cuina crudivegana, vegana, vegetariana, ecològica i / o de l'hort, local, de temporada i lenta...vos presentam els mapes de Mallorca Sostenible:

 

 

 

Podreu veure aquesta informació també a:  www.mallorcasostenible.org/comers/consum-ecològic/restaurants/

 

* A Mallorca Sostenible fem ús del terme Natural per fer referència a aquell producte de les empreses/particulars que, encara que no estan registrats en el CBPAE, asseguren conrear d'una forma tradicional (sense químics). És important assenyalar que no existeix la possibilitat de verificar que això sigui així.