Vaga mundial pel clima 2019. Convocatòria STEI

29.09.2019 00:00

Amb motiu de la cimera pel clima del dia 23 a Nova York, entitats de tot el món han anunciat accions del 20 al 27 de setembre, i una gran vaga mundial divendres dia 27 de setembre de 2019.

L’emergència climàtica afecta totes les persones del món, i el moviment vol ser una xarxa per aportar solucions al repte més gran de la història de la humanitat: per exigir justícia ambiental i intergeneracional, un futur, i pressionar les classes polítiques a actuar amb responsabilitat enfront la crisi climàtica

L’STEI Intersindical se suma a la convocatòria internacional d' #EmergènciaClimàtica27S i convoca vaga general parcial a les Illes Balears, dia 27 de setembre, d’11 a 14 hores.

#SetmanaPelClima #20S #27S #ClimateStrike #FridaysForFuture

Aquesta convocatòria dóna cobertura a totes les persones que es vulguin adherir a la vaga siguin del sector que siguin. 

L’STEI Intersindical se suma a la convocatòria internacional i convoca vaga general parcial a les Illes Balears per facilitar que els treballadors i les treballadores puguin sumar-se a les diferents mobilitzacions que es faran aquest dia per conscienciar els governants perquè declarin, de manera immediata, l’emergència climàtica que permeti prendre les decisions per revertir aquesta situació. Els motius són molts i algunes de les possibles repercussions de la crisi climàtica en el món del treball a les Illes Balears seran: 

L’increment significatiu de la temperatura provocarà: 

·         La davallada de les estades hoteleres a l’estiu, cosa que repercutirà en la pèrdua de llocs de feina a sectors com l’hosteleria, restauració i serveis.

·         L’empitjorament de les condicions de feina i dels riscos laborals a l’aire lliure, especialment als sectors de la construcció, jardineria, educació en el lleure...

·         L’empitjorament de les condicions dels cultius i la ramaderia, que afectarà el sector agrícola i ramader.

·         L’increment del nivell de la mar provocarà el tancament d’establiments hotelers i de serveis a vorera de mar i la destrucció de milers de llocs de feina.

·         L’increment de la freqüència de fenòmens meteorològics extrems provocarà l’empitjorament de les condicions de feina i dels riscos laborals a l’aire lliure.

 

 

Volver

¡Participa y ayúdanos a mantener Mallorca Sostenible al día!

Puedes hacerlo desde aquí enviándonos las informaciones que desees publicar o realizando propuestas de modificación o supresión.

Contacto

Mallorca Sostenible

© 2015 Reservats tots els drets.

Creado con Webnode